Annons

Rökte holk och gick på bio med kompisar

HÄSSLEHOLM Mordmisstänkt 17-åring nekar till alla anklagelser.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
18-åringens advokat Lars Kruse är djupt besviken på hovrättens dom och ska pröva den i HD.                                       Arkivbild
18-åringens advokat Lars Kruse är djupt besviken på hovrättens dom och ska pröva den i HD. Arkivbild

Han berättade hur han hängde med kompisar, skulle till Vinslöv, men saknade pengar. Gick på bio, men filmen var tråkig så han gick därifrån till Statoil för att köpa cigg.

Annons

Dessförinnan gav hans advokat, Lars Kruse, en redogörelse av förhållandena 17-åringen har levt under sedan han frihetsberövades den 11 augusti.

Visst hade han blivit förbannad på den 16-åring som han ansåg hade varit intresserad av hans tjej. Han hade tagit honom i kragen och tryckt upp honom mot väggen på Resecentrum och hotat honom, dock inte med kniv.

Annons

– Man kan ju inte skriva att man ska röka en holk om polisen ser. Då skriver man att man ska ”döda den”. Och så förklarade han att polisen ofta var efter honom. Åklagare Malin Paulsson ville veta hur han mådde.

Varför han under kvällen skrev ”Jag ska döda någon” till flickvännen kunde han inte förklara.

Uppmaningen till flickvännen under kvällen: ”radera det jag ringt och skrivit”, förklarade han med att han ville att allt bråk under kvällen skulle raderas. Att de kunde börja om på nytt och snacka.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons