Annons

Unga lockades av gratis sommarbad

Hässleholm Fritt bad för alla under 16 år under sommarmånaderna visade sig vara en succé. Exempelvis så hade Vinslövs friluftsbad nästan dubbelt så många badgäster under 2016 jämfört med året innan.
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Friluftsbadet i Vinslöv blir ny hemvist för simklubben S71: äldre simmare. De yngre kommer att träna i en varmare Bjärmums simhall. 	Foto: Andreas Hillergren/Arkiv
Friluftsbadet i Vinslöv blir ny hemvist för simklubben S71: äldre simmare. De yngre kommer att träna i en varmare Bjärmums simhall. Foto: Andreas Hillergren/Arkiv

I fjol fick Hässleholms kommun extra pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUFC) vilket gjorde att Hässleholms Fritid kunde erbjuda alla barn under 16 år fri entré på kommunens badanläggningar under sommarlovet. Och kommunens ungdomar, och andra också, nappade på detta erbjudande vilket statistiken för 2016 visar.

Vinslövs friluftsbad hade hela 14 750 gäster. Det ska jämföras med 7 499 gäster år 2015 och 7 093 gäster år 2014.

Annons

Även badet på Tyrs hov hade en markant ökning av antalet badgäster, från 11 148 år 2015 till 18 026 år 2016.

– Ökningen där beror mycket på att det är många läger i Tyrs hov under sommaren och då har de passat på att bada när de haft lite tid över, säger fritidschefen Stefan Larsson.

Qpoolen och simhallen i Bjärnum visar också förbättrade siffror där besöksantalet ökat med lite drygt 20 procent. Sösdala däremot går mot strömmen med en liten minskning vilket delvis kan härledas till att simhallen under december varit stängd på grund av renovering.

– Det här var jättelyckat. Vi ska få pengar från MUFC även i år och avsikten är att kunna ha samma erbjudande i år, säger Stefan Larsson.

I statistiken är inte förenings- och skolbaden medräknade.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons