Röke vann bortarysare

Sport • Publicerad 12 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter kollapsen hemma mot Munka Ljungby, där en ledning på 4–3 under matchens sista 37 sekunder förvandlades till förlust med 4–5, krävdes det Rökeseger i Landskrona.

Men det började darrigt i Landskrona Idrottshall. Hemmalaget gjorde 1–0 redan efter en minut. Mål av Jimmy Lagerkvist och Zoltan Vezspremi vände matchen till 2-1 i Rökefavör. Men under den andra halvan av den första perioden kunde Landskrona med två mål se till att de kunde gå till första periodpaus med ledning 3-2.

När sedan Landskrona ökade på till 4-2 efter åtta minuter i den andra perioden såg det mörkt ut för Röke.

– Efter det gjorde vi lite förändringar i laget och gick ner på två femmor, säger Ehnberg.

Bland annat fick Jacob Eliasson och Filip Påhlsson gå ner och spela backar.

– Förändringarna fungerade extremt bra då vi med tre raka mål vände matchen, säger Ehnberg.

I den tolfte minuten reducerade Joakim Larsson till 3–4 och bara 46 sekunder senare kvitterade Zoltan Vezspremi till 4–4. Efter 16,23 kunde Jimmy Lagerkvist även göra 5–4 till Röke vilket var ställningen inför den sista perioden.

När sedan Joakim Larsson även gjorde 6–4 elva minuter in på denna så såg det ut som att matchen var avgjord. Men Landskrona reducerade snabbt till 5–6 och låg på för att även nå en kvittering.

– Då stod matchen och vägde. De skapade flera bra lägen där Viktor Svendsen räddade oss. Då hade vi flyt med studsarna, erkänner Ehnberg.

Vars nerver lugnade ner sig lite då Jacob Eliasson gjorde matchavgörande 7–5 efter 16,41. Röke kunde sedan genom Joakim Larsson avsluta matchen med två mål i tom bur då Landskrona tog ut sin målvakt.

– Skönt att vi orkade stå i mot i slutet av matchen. En förlust i Landskrona hade gjort vårt läge betydligt mer bekymmersamt, säger Henrik Ehnberg vars Röke redan på onsdag möter de suveräna serieledarna Åstorp/Kvidinge hemma i Qpoolen.

– Då vill vi ha revansch för den knappa förlusten i höstas.