Annons

Krydda med elstötar

lund Forskare i Lund har av en ren slump upptäckt att torkade kryddor – som basilika, dill och koriander – kan bli betydligt smakrikare och färggladare med hjälp av elektricitet.
Lund • Publicerad 13 februari 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Elstötar ger bättre smak på basilikan.
8foto: tt/arkiv
Elstötar ger bättre smak på basilikan. 8foto: tt/arkiv

En grupp forskare i livsmedelsteknik från Lunds Tekniska högskola har upptäckt att om torkade basilikablad får elstötar smakar och luktar kryddan nästan som färsk.

Annons

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons