Azaleabusken mår gott i solen utanför Stadshuset. Foto: ARKIVBILD

Hässleholm en av Sveriges mest oromantiska städer?

hässleholm På Alla hjärtans dag listade resetidningen Allt om resor Sveriges sju mest oromantiska städer och den enda staden från Skåne på listan var Hässleholm.

”Skåne är ett romantiskt landskap med vidsträckta fält, böljande kullar, små fiskeläger, långa stränder och inte minst alla slott och herresäten. Tyvärr finns nästan inget av detta i Hässleholm. Långt från vattnet och dessutom invaderad av södra smålands granskogar. Det som en gång var en idyll försvann raskt efter andra världskriget”, lyder tidningens motivering.

Allt om resor tipsade sina läsare om städer man inte ska åka till om man vill åka på en romantisk helgresa i Sverige. Men Mats Sturesson, Centerpartiets kommunalråd i Hässleholm, håller inte med om att staden är oromantisk.

– Jag tycker att Hässleholm är en väldigt romantisk liten småstad med många trevliga, avslappnade och inspirerande platser, säger Mats Sturesson till SVT.

De andra städerna som kvalade in på listan av oromantiska städer var Jönköping, Borås, Flen, Kiruna, Säter och Karlskoga.

Dagens fråga

Tänker du på vad du slänger i toaletten?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×