Annons

Röke siktar på att ta revansch

Sport • Publicerad 15 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
En nyckel för att Röke ska få Åstorp på fall blir Filip Påhlssons backspel.  	                               Foto: Arkiv/Arne Forsell/BILDBYRÅN
En nyckel för att Röke ska få Åstorp på fall blir Filip Påhlssons backspel. Foto: Arkiv/Arne Forsell/BILDBYRÅN

I getingboet nedanför Åstorp i tabellen slåss mer än en handfull lag om de åtråvärda kvalplatserna.

Efter att ha lyckats besegra Landskrona borta i helgen har Röke kvalplatsen i egna händer.

Annons

– Vi har redan gått in i ett kval kan man säga, det är vinna eller försvinna som gäller för oss nu. Men det kan vara rätt skönt – klarar vi det är vi bra förberedda inför kvalet och klarar vi det inte så har vi inte i kvalet att göra, säger Ehnberg.

Höstmötet mot Åstorp innebar en knapp förlust för Röke. För att utgången i kvällens match ska övergå i hemmalagets favör hoppas Henrik Ehnberg bland annat på att redan klara seriesegraren Åstorp ska vara mätta.

– De förlorade (för första gången under säsongen) i förra omgången och då var de redan klara. Eventuellt har de släppt serien lite och lagt mer fokus på kvalet.

Hans förhoppning är att Röke ska kunna ta tag i taktpinnen redan från första tekning och därmed inte släppa in Åstorp i matchen.

Men han hoppas även att nyckelspelare som Joakim Larsson, Alexander Ehnberg och Jacob Eliasson ska kliva fram.

– Det är viktigt att våra nyckelspelare producerar i en sådan här match.

För en gångs skull kommer Röke till spel med full trupp, sånär som på långtidsskadade Niklas Rask och är således väl rustade inför uppgiften.

– Det kunde knappast varit bättre, jag tycker att det ser bra ut, säger Ehnberg.

I matchen mot Landskrona klev Filip Påhlsson ner på backplats och imponerade så pass att han spelar där även ikväll.

– Hans hot bakifrån med sitt skott ger oss en extra dimension i backspelet. Han kommer att bli viktig för oss, säger Ehnberg.

Annons

Du låter själv väldigt taggad inför matchen.

– Det är en sådan här match man vill spela. Hade jag spelat själv så hade det smällt, avslutar den taggade Röketränaren skrattande.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons