Kenny Hansson är en politisk människa. Marinerad i politik sedan han var tio år. Nu drar han sig ur kampen om toppositionen i M lokalt och hoppas på en riksdagsplats. Arkivbild

Kenny Hansson (M) lämnar

HÄSSLEHOLM. Kenny Hansson, 21, lämnar som ordförande för Göinge MUF i Hässleholm efter fyra år.

Avgången har dock inte något med rådande politiska läget att göra, där alliansen väntar på att få tillträda som styrande.
– Jag beslöt mig redan i somras för att lämna, efter fyra år har jag gett vad jag kan. Dessutom är det bra att lämna över ett år innan valet så att en nye ordförande Axel Heinonen hinner bli varm i kläderna.
Han är dock öppen för politiska uppdrag i det nya, kommande styret.
– Jag vill fortfarande ta över efter Pär Palmgren när han lämnar, alternativt kan det kanske bli något annat uppdrag, förklarar han.

Vad tycker du om det politiska läget?
– Det är spännande men samtidigt märkligt att det blir så försenat. De rödgröna borde lämnat för länge sedan, i måndags var det 77 dagar sedan de sade att de skulle avgå. Förseningen drabbar bara invånarna, säger Kenny.

Varför var ni inte bättre förberedda att ta över när ni förstod att alliansens budget skulle vinna?
– Jag visste inget om att de tänkte avgå när det blev klart att vår budget skulle vinna. När det blev så tog det oss två veckor att komma fram med ett färdigt förslag, konstaterar han.
Helt lämnar inte Kenny Hansson MUF (Moderata ungdomsförbundet). Han sitter kvar i den lokala styrelsen som ledamot och utsågs i helgen till andre vice distriktsordförande i MUF-Skåne.

Dagens fråga

Har du fastat någon gång?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×