Röke besegrade serieettan

Sport • Publicerad 16 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Hemmalaget Röke kom till spel utan forwarden Jacob Eliasson som var sjuk, men mönstrade i övrigt fullt manskap.

Redan från matchens start var det tydligt att Röke ville dra sig tillbaka och krympa ytorna för Åstorp/Kvidinge.

– Vi vet att de är bolltrygga och därför ville vi ligga lågt och utnyttja deras misstag, säger Ehnberg.

Bortalaget lyckades likväl äga bollinnehavet första halvan av den första perioden och var inte längre från att ta ledningen än en räddande klubbspets från rutinerade Jimmy Lagerkvist.

När Rökekaptenen Daniel Rydhag åkte ut efter 11 minuter trodde nog många i publiken att Åstorp/Kvidinge skulle kunna utnyttja det numerära överläget. Men i stället utnyttjade den notoriska målskytten Joakim Larsson sin snabbhet och sprintade sig fri med målvakten och gjorde 1-0 till Röke.

Några minuter senare ökade Jimmy Lagerkvist på till 2-0, vackert assisterad av Zoltan Veszpremi innan bortalaget reducerade till 2-1 strax innan pausvilan.

I upptakten av period två assisterade Joakim Larsson sin bror Niklas Larsson innan han själv kunde göra 4-1.

Samtidigt växte Viktor Svendsen i Rökemålet ut till ett spöke för Åstorp/Kvidinge och de skott han inte räddade täcktes av uppoffrande utespelare.

– Skottlinjen är viktig och vi studerar ju även statistiken på antal täckta skott, säger Ehnberg.

Tredje perioden karaktäriserades av mer hawaiibetonad innebandy med chanser åt båda håll och ett Åstorp som förde spelet. Men Rökes kontringar var giftiga matchen igenom och Alexander Ehnberg kunde göra 5-1.

Med sitt tredje mål för kvällen lyckades Joakim Larsson sedan skjuta in 6-2 och där var saken klar.

– Vi vet ju att han kan göra två mål på en chans, säger Henrik Ehnberg som även vill lyfta fram Alex Ehnbergs insats.

Åstorp/Kvidinge lyckades reducera till 6-3 genom seriens poängkung Andreas Bremer, men mer spännande än så blev det inte och publiken i Qpoolen kunde klappa fram sitt Röke till en i slutändan säker viktoria.

Vad betyder den här insatsen för fortsättningen?

– Inte mer än tre poäng egentligen. Men det är också en trygghet och ett kvitto på att det vi gör håller, avslutar en för dagen mycket tillfreds Röketränare.

bild 1/2
”Vi har en jämn stark trupp, från målvakt och framåt. Nu har vi även fått kontinuitet i femmorna”, säger Zoltan Veszpremi.                   Foto: Jörgen Johansson
Jimmy Lagerkvist firade sitt 2-0-mål med lagkaptenen Daniel Rydhög (till vänster) och Victor Ohlsson. De tre poängen förde upp Röke till tredje plats i tabellen. 	          Foto: Jörgen Johansson