David Lagercrantz har skrivit färdigt sin andra bok i den ny totalt fem böcker långa Millennium-serien. Foto: Magnus Liam Karlsson

Femte Millennium kommer i höst

Den 7 september släpps David Lagercrantz nästa uppföljare till Stieg Larssons Millenniumserie. Den kommer att ha titeln Mannen som sökte sin skugga.

David Lagercrantz nya Millenniumbok, Mannen som sökte sin skugga, inleds med att Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna.
Förlaget beskriver handlingen i boken som kommer ut 7 september som en ”spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de mörka skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander”.
– Denna gång skriver David en historia som utgår från den förra boken men han går också bakåt i tiden och låter oss få veta mer om händelser i Lisbeth Salanders barndom, berättar Eva Gedin, förläggare och förlagschef på Norstedts förlag i ett pressmeddelande.

Det var 2015 som David Lagercrantz första vidarediktning av Millenniumserien, Det som inte dödar oss, kom ut.
Den har hittills sålt i sex miljoner exemplar över hela världen, varav drygt en halv miljon exemplar i Sverige. Nya Mannen som sökte sin skugga utkommer i 35 länder, däribland Storbritannien, USA, Tyskland och Japan. 26 länder ger ut den samtidigt, den 7 september.

×