Nilsson tror på hemmaspel

Vittsjö GIK:s damordförande Erika Nilsson är försiktigt optimistisk att det trots allt blir damallsvenskt spel även 2017 hemma på Idrottsparken.
Hon är dessutom väldigt glad över allt stöd föreningen fått sedan beslutet i tisdags att Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté inte godkände arenan på grund av att det saknades 160 sittplatser.

Då Idrottsparken i Vittsjö bara har 640 sittplatser mot licenskravens stipulerade 800 fick inte arenan grönt ljus för damallsvenskt spel den här säsongen.
Ett beslut som föreningen nu kommer att överklaga och som ska vara inne till tävlingskommittén senast den 27 februari.

– Vi jobbar på att ha ett så bra underlag som möjligt. Avsikten är att vi ska ha en läktare på plats inför säsongsstarten, vare sig det blir av mobil sort eller en fast sådan. Men får vi inte godkänt som måste vi ha en plan B, säger Erika Nilsson.
– Linda Wijkström, som är generalsekreterare i elitfotboll dam, har gett oss tips till olika vägar att gå. Vi har även fått råd av förbundets anläggningsansvarige Ronni Lundkvist på vad vi ska tänka på om vi ska bygga en mobil läktare.
Erika Nilsson är överväldigad över alla positiva reaktioner Vittsjö GIK fått efter beslutet att deras hemmaplan inte godkänts.

– Folk har varit helt underbara. Vi har fått stöd från hela landet på facebook vilket vi är himla glada för och som styrker oss. Bland annat har vi fått mejl från Östersund och från många andra platser. Fantastiskt att det finns människor i hela landet som bryr sig.
– Dessutom har det startats en insamling på nätet. Vi har även fått stöttning från klubbar som Linköping och LB 07 som kommit med en del tips.
Trots det negativa beslutet menar Vittsjös damordförande att den uppkomna situationen inte bara varit av ondo.

– Även om det här är en tråkig sak så känns det som att det blåser positiva vindar.
Engagemanget från olika håll visar att föreningsandan lever i Sverige, säger Erika Nilsson.

×