Beslutat att Vittsjö inte får spela sina matcher i damallsvenskan på hemmaplan har väckt starka reaktioner. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Thalls facebook-grupp uppe i över 700 namn

Vittsjöbon Anders Thall reagerade starkt då beskedet kom att Vittsjö GIK inte får spela sina matcher hemma på idrottsparken.
Han startade den öppna facebookgruppen ”Vittsjö ska spela i Vittsjö” vilken fått stor uppmärksamhet. Just nu har över 700 namn samlats in.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli en sådan respons, säger Thall.
Anders Thall har varit Vittsjöbo sedan 2011. Han har under de senaste åren varit en flitig gäst på Vittsjö GIK:s damallsvenska matcher.
Därför blev han mycket upprörd i tisdags då beskedet att VGIK inte fick dispens från kravet att de måste ha 800 sittplatser på sin hemmaarena.

– Jag startade gruppen i onsdags klockan tio och fick 200 medlemmar redan första dagen. Folk har till och med skänkt pengar till ett öppet swishkonto som ska gå till läktarbygget.

Läs mer: Vittsjös damer får inte spela på hemmaplan

– Roligt att så många i byn är så engagerade. Det gäller att vi eldar på då det bara är lite mer än en vecka innan klubbens överklagan ska lämnas in.
Thall menar att de vore förödande om klubben måste spela sina matcher på annan ort.

Läs mer: Nilsson tror på hemmaspel

– Skulle det bli så att hemmamatcherna ska gå i Helsingborg eller Halmstad så är det nog slut. Tror att det blir svårt för klubben att ta sig tillbaka om de ramlar ut damallsvenskan.
– Förbundet tittar inte på det lilla perspektivet. Däremot ser man gärna mellan fingrarna när det gäller de stora lagen.
Anders Thall skulle sakna den damallsvenska fotbollsunderhållningen på idrottsparken i Vittsjö om överklagan avslås.
– Har nästan slutat att titta på herrfotboll då den bara handlar om pengar. Jag gillar damfotbollen bättre med sitt justare spel. Man ser till exempel nästan aldrig en tröjdragning i de matcherna.

×