Väldigt ovanligt

VITTSJÖ – Jag har aldrig tidigare sett en sådan utbredning av smutsvattensvamp i en sjö, säger Heléne Annadotter på Regito.

– Jag har dessutom pratat med kollegor med 50-60 års erfarenhet och de säger att smutsvattensvamp framförallt förekommer i rinnande vatten. I biologiböckerna nämns den här sorten överhuvudtaget inte, så den är inget vanligt förekommande problem i sjöar, tillägger hon.
Hon och Johan Forssblad frågar sig nu om bakterierna transporterats från Hässleholms reningsverk till Finjasjön via Maglekärrsbäcken, eller om det kanske är så att utsläppen från bäcken är fördelaktiga för bakterierna så att de kan växa till i just denna delen av sjön.

Dagens fråga

Tvättar du bilen på gatan?

  • Nej (77%, 376 Röster)
  • Ja (23%, 115 Röster)

Antal röster: 491

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar