Annons

Kortare tid för väntan på vård

Skåne Över 600 patienter i Skåne har fått snabbare vård sedan sjukhusen i Kryh tagit över operationer och undersökningar från Sus under 2016.
Publicerad 19 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Kortare väntan på vård i Skåne. Arkivbild
Kortare väntan på vård i Skåne. Arkivbild

Det framgår av verksamhetsberättelsen för Skånevård Kryh som sjukvårdsnämnd Kryh ( Kristianstad, Ystad och Hässleholom) har fastslagit.

Annons

– Genom tillgänglighetspaketet har vi satsat på att minska köerna till vården och att underlätta för andra sjukvårdsområden. Det är med glädje vi konstaterar att tillgänglighetssatsningarna tillsammans med personalens stora insatser har gett resultat. Nu behöver vi fortsätta det goda arbetet för att nå nya resultat, säger Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande sjukvårdsnämnd Kryh i ett pressmeddelande.

Verksamhetsberättelsen för Kryh visar att fler patienter med stort vårdbehov kan behandlas i den öppna vården, bland annat genom en fortsatt satsning på mobila team.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons