Annons

Lönsboda vann i Helsingborg

Sport På söndagen lyckades Lönsboda IBK ta en säker seger med 13-6 (4-3, 4-0, 5-3) borta mot bottenlaget FBC Helsingborg.
Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Men trots den till slut solklara segern inledde LIBK svagt.

Helsingborg lyckades ta ledningen redan efter 13 sekunder och några minuter senare ökade de på till 2-0.

Annons

– Det var nog ändå bra att det hände, för det blev en väckarklocka för oss. Vi samlade oss, snackade ihop oss och höjde oss, berättar spelande tränaren Timmy Nilsson.

Efter den svajiga starten kom Lönsboda in i matchen på allvar och lyckades både kvittera och ta ledningen innan första perioden var över, ett försprång som de sedan inte släppte.

– Vi kontrollerar det rätt så bra och André Pettersson i målet gör några svettiga räddningar, säger Timmy Nilsson som också vill framhålla den nykomponerade kedjan med Fabian Olofsson, Albin Andersson och Per Lennartsson.

Med tre omgångar kvar av serien ligger LIBK i skrivande stund på nionde plats i den haltande tabellen. Men serien är jämn och de har samma poäng som lagen ovanför strecket.

– Det är många lag som är inblandade och jämnt ända upp till fjärdeplatsen, säger Nilsson.

Till nästa helg väntar en riktig sexpoängsmatch mot Munka-Ljungby.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons