Annons

Mona Sahlin erkänner brott

Nyheter Mona Sahlin erkänner att hon ska ha skrivit ett falskt intyg åt sin tidigare livvakt, rapporterar Aftonbladet. Saken kommer att avslutas med ett strafföreläggande och böter, utan rättegång.
Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I fjol var Expressen först med att avslöja att den tidigare socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin skrivit ett falskt löneintyg till livvakten, i samband med att denne skulle köpa en bostad i Saltsjöbaden för omkring 10 miljoner kronor.

I intyget uppger Mona Sahlin att livvakten haft en högre inkomst än vad han verkligen hade. Hon delgavs misstanke i september för osant intygande.

Annons

Senast i januari sa Mona Sahlins försvarsadvokat Claes Borgström att hon förnekade brott.

– Hon har aldrig haft för avsikt att vilseleda för att sko sig själv eller någon annan. Hon har trott att lönerna hon har intygat skulle bli verklighet när hon skrev under intygen. Men eftersom det inte var korrekta uppgifter när hon skrev dem så var det ett osant intygande. Hon erkänner och i och med det kommer saken avslutas med ett strafföreläggande. Det blir ingen rättegång utan ett bötesbelopp, säger han till Aftonbladet.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons