Annons

Slår larm om svält på boende

HÄSSLEHOLM En gammal man håller på att svältas till döds eftersom han inte kan äta själv och personalen inte har tid att sitta ner och hjälpa honom.
Hässleholm • Publicerad 23 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

En gammal man håller på att svältas till döds eftersom han inte kan äta själv och personalen inte har tid att sitta ner och hjälpa honom. Det hävdar barnbarnet som nu oroligt vänt sig till kommunens omsorgsförvaltning med hopp om att hennes morfar snabbt ska kunna flyttas från det tillfälliga boende han placerats på utanför komunen, till ett bättre i närheten.

De anhöriga ska vid sina besök enligt barnbarnet ha fått höra att mannen inte är sugen på mat och att personalen inte kan göra mer eftersom de är två anställda på tolv patienter.

Annons

– Ni kan inte skicka människor som tillhör Hässleholms kommun till temporära äldreboenden där man låter äldre människor svälta, påpekar barnbarnet som vill ha svar på varför hennes morfar ska behöva lida de sista månaderna i sitt liv.

Verksamhetschefen Maria Elfblad beklagar upplevelserna och konstaterar att alla har rätt att åldras med värdighet. Myndighetschefen Yvonne Kvist har sedan dess varit i kontakt med barnbarnet.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons