Annons

Svartsjuk 35-åring erkände avlyssning

VINSLÖV Spionerade på den blivande flickvännen.
Hässleholm • Publicerad 23 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan som var målsägande dök aldrig upp till rättegången som ändå kunde genomföras eftersom mannen erkände de brott som lades honom till last nämligen ofredande och olovlig avlyssning.

Annons

Mannen berättade att han träffade kvinnan på en flygplats för ett par år sedan och att tycke uppstod. Mest från hans sida, konstaterades det under rättegången.

Hon lovade att göra slut med sin dåvarande pojkvän, men 35-åringen misstänkte att hon inte gjorde det och monterade utrustningen för att ha koll på henne.

Vad var syftet med grejen? undrade åklagaren.

När brottet uppdagades utfärdades kontaktförbud och sedan dess, för två år sedan, har mannen inte tagit någon kontakt med kvinnan. Åklagaren och mannens advokat var överens om att mannen, som är helt ostraffad och lever under ordnade förhållanden, bör dömas villkorligt förenat med böter.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons