Annons

”Känner inte igen den beskrivningen”

SKÅNE Tidningsbärarna kommer fortsätta dela ut post enligt det uppdrag de har. Att det ska ha varit så dåligt som Region Skåne vill göra gällande är inget som Tidningsbärarnas vd Jessica Svenmar vill kännas vid.
Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är Bring Citymail som har avtalet med Region Skåne men det är till stora delar Tidningsbärarna som underleverantör till Bring Citymail som ansvarar för postutdelningen.

Hur kommer Region Skånes beslut om att avbryta avtalet att påverka er?

Annons

– Vi kommer att fortsätta att jobba efter det uppdrag vi har från Bring Citymail. Den nya upphandlingen pågår nu och det är ingen som vet hur den slutar, så än så länge har vi inte tagit ställning. Men det är klart att det alltid är olyckligt att tappa uppdrag, säger Jessica Svenmar som inte vill säga om någon personal kommer att sägas upp på grund av detta.

Hur ser du på den kritiken som Region Skåne riktar mot postutdelningen?

– Den affärsmässiga biten får Bring Citymail svara för. Utifrån vårt perspektiv så har vi uppfyllt vårt uppdrag. Jag känner inte igen den beskrivningen som Region Skåne kommer med, det är väldigt olyckligt att de ser det så. Sen är det klart att det alltid finns utmaningar, säger Jessica Svenmar.

Tidningen har även sökt Bring Citymail för en kommentar, men de har inte besvarat våra frågor.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons