Annons

”Politikernas agerande farligt för medborgarna”

Tyringe I över tio år har Claus Bonde, 33, i Tyringe levt i ett helvete med svår smärta. Han har kämpat mot myndigheter och vården för att få adekvat hjälp utan framgång. Nu kräver att politikerna vaknar och tar sitt ansvar.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Regeringen har sänkt assistansersättningen, vilket slagit hårt mot många. Ser inte politikerna detta själva? undrar Claus Bonde. Han planerar att skriva en bok om sin kamp.
Regeringen har sänkt assistansersättningen, vilket slagit hårt mot många. Ser inte politikerna detta själva? undrar Claus Bonde. Han planerar att skriva en bok om sin kamp.

Försäkringskassan och arbetsförmedlingen är skattefinansierade kolosser vars enda uppgift är att hjälpa människor med ersättning och jobb.

Annons

Han har bittra erfarenheter, och funderar själv på om det är hans verbala förmåga och kunskap om lagar och regler, som han har lärt sig genom åren, som gör att handläggare betraktar honom som ett hot.

Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och sjukvården har gjort utredningar om Claus Bondes arbetsförmåga. Hittills har nästan allt blivit fel, vilket har orsakat Claus Bonde ännu mer problem.

Han har skrivit till alla politiska partier i Hässleholms kommun, Region Skåne och riksdagen och ställt frågan om de tycker att systemet fungerar och om det ska gå till som det gör.

Annons

För tio år sedan började Claus Bonde arbeta som montör i Hässleholm. En dag small det till i ryggen. Innan dess var han en aktiv idrottskille. Efter operation och sju månaders sjukgymnastik startade ett långt krig med arbetsförmedlingen, försäkringskassan och sjukvården. Ett krig som har förändrat hans och hustruns liv i grunden och drivit dem till ekonomisk ruin. Felaktiga underlag och anteckningar har gjort att han har blivit av med ersättningar med följd att han fick lämna villan i Tyringe för en tvårummare i byn 2015.

I början på 2017 fick han äntligen chansen till att få sin arbetsförmåga prövad på Furuboda via arbetsförmedlingen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons