Zlatan nickade hem titeln till United

Sport • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Matchhjälten Zlatan Ibrahimovic lyfter bucklan. Manchester United tog sin femte ligacuptitel på söndagen. Foto: TT

Ligacupfinalen på Wembley blev en rysare. Manchester United fick en perfekt start. Zlatan satte 1-0 med en frisparkskanon i 19:e minuten. Då hade Southamptons Manolo Gabbiadini redan haft en boll i mål, som tveksamt dömdes bort för offside. Southampton trummade på och skapade chanser. David De Gea i United-målet fick göra ett par vassa räddningar. I stället utökade Jesse Lingard till 2-0 i den 38:e minuten.