Annons

Stort intresse för ny företagsträff

Östra Göinge • Publicerad 1 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Patric Åberg (M).
Patric Åberg (M).

Med utgångspunkt i resultaten i Svenskt Näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet satte sig politiker och tjänstemän tillsammans med företagarna och analyserade var det fanns behov av förbättringar.

Genom gruppdiskussioner på dialogmötena identifierade man först ett tjugotal områden som behövde prioriteras.

Annons

Dessa kokades sedan ner till åtta stycken: attraktivitet, infrastruktur, företagsanpassad myndighet, ledarskap, kommunikation, dialog, finansiering och attityder.

– Sedan dess har vi jobbat vidare med de här punkterna under året. Delvis handlar det om vår platsmarknadsföring och attraktionskraft och var vi kan mötas tillsammans. Den här hus och hemmässan som vi hade förra året, där vi hade en göingegata i Kristianstad, det kommer vi göra igen. det är ett sätta ett tillsammans med företagen jobba vidare för att visa oss på ett nytt sätt och skapa en intressant bild av kommunen. Sen har vi jobbat vidare när det kommer till vårt interna myndighetsutövning och förbättra våra processer, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och fortsätter:

– Sen har vi tittat på hur vi kan arbeta i olika lägen när det gäller finansiering av nya idéer, innovationer och företag och det är en sak vi kommer titta vidare på.

Märker företagen av den här satsningen?

– Vi har egentligen inte gjort någon engångssatsning, utan vi jobbar på med det arbetet vi jobbat med under ett par år. Sen har vi kanske på ett tydligare sätt berättat vad vi gör och kommunicerat detta på ett nytt sätt och jag hoppas att företagen upplever att vi gör mer än vad vi gjort tidigare. Men jag är väldigt glad att vi får en helt annan respons från företagen när vi är ute på besök och man känner att vi är på g. det är lite lättare att föra dialog med kommunen, men sen kan vi säkert göra ännu mer. vi har stora utmaningar framöver. Vår arbetslöshet är en stor puckel vi har framöver, men vi tuffar på, säger Åberg.

Den uppföljande träffen sker den 6 mars på Glimåkra Folkhögskola. Kvällen startar klockan 15 och redan nu har ett femtiotal företagare anmält sig.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons