Annons

Minns inte att han har delat artikeln

Hässleholm • Publicerad 8 mars 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.

Efter tidningen Expos avslöjande gick Ulf Erlandsson igenom sitt Facebookflöde på onsdagen.

– Expo har tydligen hittat en olämplig sida som jag har gillat – Motgift, vilket jag inte ens själv visste om och definitivt tar avstånd från. Expo påstår även att de har hittat ett gammalt inlägg som jag valt att dela från Fria Tider. Detta inlägg har jag inte funnit i mitt flöde. Jag har letat igenom rubbet, deklarerar Ulf Erlandsson, i ett sms till tidningen.

Annons

Nu har han valt att ta bort allt från Fria Tider i sitt Facebookflöde.

– Artikeln de påstår att jag delat handlar om svårigheten att integrera folk från Afrika i vårt land. Att det finns vissa grupper som har svårare att integreras är förvisso ett faktum, men anledningen till vad det beror på är jag inte expert på. Det är inte viktigt för mig för alla har samma värde oaktat bakgrund, förklarar Ulf Erlandsson.

Det är viktigt att det finns arbete till dem som kommer till Sverige, annars fungerar inte integrationen, påpekar han.

– Det är också viktigt att man lär sig språket. Jag delar inte uppfattningen, som artikeln påstår, att det beror på afrikaners IQ. Eftersom det strider mot min uppfattning så tvivlar jag på att jag har delat artikeln. Jag har letat efter artikeln i två timmar utan att hitta den. Men visst, alla kan göra fel.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons