Den förste mars tog Anne-Lie Petersson över som ny krögare på Vinslövs Värdshus. Foto: Magnus Wahlström
Rebecca Petersson nålar fast veckans lunchmeny i Värdshusets entré.
Rebecca och Anne-Lie Petersson tar en paus i lunchmakandet.
Anne-Lie Petersson utlovar svensk husmanskost med råvaror och ingredienser i så stor utsträckning som möjligt.
Lokaler och interiör har fräschats upp.
Anne-Lie Petersson är ny krögare på Vinslövs Värdshus.

Ny krögare på plats i Vinslöv

Vinslöv I måndags slogs portarna till Vinslövs Värdshus åter upp, nu av den nya krögaren Anne-Lie Petersson.
– Det får bära eller brista, säger hon med ett skratt.

De tidigare ägarna Bengt och Jenny Wikberg stängde verksamheten i slutet av 2016 och sedan dess har ingen lunch serverats.
Från och med 1 mars har en ny krögare tagit över och i måndags satte lunchserveringen igång igen.
– Det har varit en dröm länge och sedan såg vi att de skulle sälja, säger Anne-Lie vars make Magnus intygar att hon högg omedelbart när chansen dök upp:
– Jag fick ett sms av henne direkt när hon såg att chansen finns, säger han leendes.
Anne-Lie Petersson kommer ursprungligen från Osby och flyttade till Vinslöv på grund av den Vankivabördige makens arbete.

Efter många år på orten har de tillsammans byggt ett kontaktnät vilket förhoppningsvis ska komma till nytta för verksamheten.
– Vi är absolut Vinslövsbor, barnen har växt upp här, säger hon och tillägger:
– Alla känner oss eller vet åtminstone vilka vi är.
De två första veckorna i mars har de ägnat åt att ge lokalerna en uppfräschning genom att bland annat måla om.
Dessutom har interiören fått genomgå en ansiktslyftning.


– Vi ringde ihop vänner och familj och fixade bord, gardiner, lampor med mera. Det var en piffdag!

När väl öppningsdagen var i annalkande hade Anne-Lie fjärilar i magen, trots att hon har 20 års erfarenhet från restaurangbranschen och har varit kock i tio år.
– Jag kunde inte sova natten innan. Räcker maten? Hur många kommer? och så vidare.

Och den första dagen var inte direkt lugnande för den nye krögaren.
– Det kom inte så många på måndagen. Men på tisdagen var det buller och bång. Det var kö ända ut i hallen, säger hon leende.
Menyn kommer precis som tidigare att domineras av svensk husmanskost, mat som den nya krögaren tror att Vinslövsborna suktar efter.

Traditionen är viktig att inte tumma på menar hon, men berättar samtidigt att hon har ett flertal uppslag för hur verksamheten kan utvecklas.
Cateringen är redan i full gång och inte minst ska värdshusets pub fräschas upp och åter tas i bruk.
– Vi hoppas få igång puben till sommaren, säger Magnus Petersson och Anne-Lie utvecklar:
– Vi satsar på att ha öppet någon lördag i månaden och ha evenemang och afterworks.

Vilka förhoppningar har du för Vinslövs Värdshus?
– Man får ta det dag för dag och hoppas att vi ska kunna hålla igång länge, avslutar Anne-Lie Petersson eftertänksamt.

Veckans ibladningar