Daniel Carlsson fick kliva upp överst på pallen när Sydsvenska inomhuscupen avgjordes i Hässleholm.

Andra SSIC-titeln för Daniel Carlsson

En andraplats i finalen räckte för att säkra totalsegern. Hässleholms Motorklubbs Daniel Carlsson tog sitt andra raka guld i Sydsvenska inomhuscupens modified-klass.
– Det här var riktigt bra, säger SSIC-segraren.
I stock blev det en trippel för hemmaklubben.

SSIC i radiostyrd bil gick i mål med finalen i Hässleholm. I modified utvecklades den sista deltävlingen till ett tuff duell mellan tvåan och trean på RM – Wäxjös Markus Hellquist och Daniel Carlsson från HLMK.

– Jag hade gjort min hemläxa och var betydligt närmare Markus den här gången. På RM skilde det sex-sju sekunder mellan oss men nu var det bara två, säger Daniel Carlsson som via andraplatsen skramlade ihop tillräckligt med poäng för att att ta hem segerbucklan.
– Jag vann med 20 poäng och hade Markus Hellquist 50 poäng efter mig.
30-talet aktiva kom till start i Hässleholm.
– Det var bra förutsättningar eftersom alla hade kört här på RM. Det lyfte tävlingen ytterligare en nivå, säger Daniel Carlsson.
– RM var ju en rejäl urladdning och den här gången var det lite lugnare stämning.

Stock blev en intern uppgörelse mellan tre HLMK-förare. Inför finalen ledde Stefan Svensson men han fick släppa Kenneth Carlsson förbi sig i sammandraget.
Det blev alltså guld till Kenneth Carlsson, silver till Stefan Svensson och brons till Stefans tioårige son Moltas Bro.
– Det var en jämn tätstrid. Roligt att de lyckades alla tre.
SSIC-finalen satte punkt för inomhussäsongen.

RB-folket tar en månads paus innan Sverigecupen drar igång i början av maj.
– Målsättningen är att köra de flesta tävlingarna i Sverigecupen. Pallen totalt hade varit väldigt skoj, säger Carlsson.
– Placerar man sig högt där finns chansen att ta sig ut i Europa. Det är något som eventuellt finns med i planerna för nästa år.

×