Brist på bostäder ett svårlöst bekymmer

Osby Det var en stor dos information som fullmäktigeledamöterna fick till sig under måndagskvällen då samtliga kommunala bolag lämnade en lägesrapport.

Det var en stor dos information som fullmäktigeledamöterna fick till sig under måndagskvällen då samtliga kommunala bolag lämnade en lägesrapport.

När det blev Osbybostäders nye styrelseordförande Johnny Ahlqvists tur, var det inte oväntat det ansträngda läget på bostadsfronten som kom upp. Ett snitt på över tre års väntetid på en lägenhet i kommunen, samt närmare fyra år i Osby är ett stort problem.
Dessutom konstaterade han att kommuninvånarna framöver kommer att få vänja sig vid högre hyror.
Här nämndes även de överklaganden som följt bostadsplaneringens spår.
– Jag har aldrig varit med om en kommun där man överklagat så mycket, konstaterade han.
Verksamhetsområdeschefen för utbildning och arbete Roger Johansson redogjorde bland annat för utvecklingen inom gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Här finns det exempelvis en förhoppning om att programmet för barn och fritid återkommer till Osby.
För övrigt klubbades beslutet om offentliga kommunstyrelsemöten igenom.
Det innebär att dessa möten nu är helt eller delvis öppna under mandatperioden det vill säga fram till och med den 31 decempber 2018.
Under kvällen antogs även om- och tilläggsbudgeten för 2017.

Det var en stor dos information som fullmäktigeledamöterna fick till sig under måndagskvällen då samtliga kommunala bolag lämnade en lägesrapport.

Dagens fråga

Har du fastat någon gång?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×