Med bestämda steg tar nye delägaren Danne Stråhed steget in i Tydingesjöns festplats, ett ställe han faktiskt aldrig spelat på. Foto: Robert Rolf
Tydingesjöns tidigare ägarna Ann-Marie och Sven B Svensson flankerar de nya ägarna Pia Mattsson, Danne Stråhed och Stefan Arnesson. Foto: Robert Rolf

Danne Stråhed köper danspalats

TYDINGE Danne Stråhed har faktiskt aldrig spelat i Tydingesjön, men nu har han en ypperlig möjlighet att bocka av det också. Tillsammans med paret Stefan Arnesson och Pia Mattsson har han nämligen köpt campingen och festplatsen av Sven B och Ann-Marie Svensson.

I höstas flaggade makarna Svensson för att de ville sälja Tydingesjöns camping och festplats om de hittade rätt köpare, och nu har de gjort det. Och rätt köpare är musikern Danne Stråhed tillsammans med paret Stefan Arnesson och Pia Mattsson som nu köpt Tydingesjön och verksamheten där.
– Pia såg det här i höstas och ringde mig för vi hade pratat om att göra något tillsammans. Hon sa direkt att vi skulle köpa det, men jag tyckte att vi kunde ju titta på det först, säger Danne Stråhed som lärde känna Pia och Stefan under de 13 åren som de drev Mossby kaffestuga i Abbekås inte långt från där Danne Stråhed bor.

Första kontakten med Sven och Ann-Marie Svensson togs innan jul, och Sven berättar om ett två timmar långt samtal med Danne.
– Här har varit många som varit intresserade, men jag blev jätteglad när Danne ringde. Jag tror vi pratade i två timmar och det var nog tur att Ann-Marie inte hörde det samtalet för vi hade hur många idéer som helst, säger Sven B Svensson som är mer än nöjd med att hittat en köpare till Tydingesjön.
– Det här är noga genomtänkt och kommer att bli hur bra som helst.
Trots att bläcket på köpekontraktet inte hunnit torka ännu sprudlar de nya ägarna av idéer även om de inte vill berätta allt ännu.
– Det blir en hel del nyheter, men än så länge är vi sparsamma med dem. Vi kan inte bara löva och löva, säger Danne och skrattar.

Men något av det som är på gång avslöjar de nya ägarna ändå.
Den gamla utedansbanan som alltid funnits ska nu renoveras upp och bli en kaffestuga, något som Sven och Ann-Marie inte hunnit med att göra.
– När här är mycket folk och långa köer kan det vara bra att ha ett ställe till som kan avlasta, säger Pia som sedan tiden med Mossby kaffestuga är van vid att baka.
– Och så ska vi ha ett fint trädäck där man kan sitta och skåda ut över den vackra sjön, tillägger Danne.
Men även om det nu blir nya ägare så kommer mycket av det som varit Tydingesjöns kännetecken att finnas kvar. Motorcykel- och bilträffarna förändras inte, och det blir dans, med början på långfredagen, både på onsdagar och fredagar hela våren, sommaren och en bit in på hösten.

– Det är så roligt med all musik här, och jag hade gärna sett att det varit ännu mer musik. Förhoppningsvis kommer vi att ha kvällar med utomhusmusik, men det är inte klart ännu, säger Danne Stråhed som avslöjar att han själv faktiskt aldrig spelat i Tydingesjön.
– Jag var här en del som barn eftersom min farmor gillade att spela bingo och då följde vi med henne hit för att bada, men spela här har jag aldrig gjort. Det är konstigt för jag har väl spelat i varenda busskur i Skåne.

Han kommer att vara på plats i Tydingesjön så mycket han hinner mellan sina spelningar och driften av sitt danspalats Dannero i Skivarp. Den dagliga verksamheten kommer Pia Mattsson och Stefan Arnesson att svara för, med benäget bistånd av makarna Svensson.
– Det är guld värt att de vill hjälpa till. Man måste lära sig av de som kan, säger Pia Mattsson.

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×