Annons

”Det blir tomt utan honom”

Kultur och Nöje – Sverige blev lite tommare i dag.Det säger Olle Jönsson i Lasse Stefanz, om beskedet att Sven-Erik Magnusson gått bort.
Publicerad 22 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Olle Jönsson i Lasse Stefanz sörjer en hjälte. – Sven-Erik Magnusson är en av anledningarna till att jag är där jag är, säger han. Foto: TT
Olle Jönsson i Lasse Stefanz sörjer en hjälte. – Sven-Erik Magnusson är en av anledningarna till att jag är där jag är, säger han. Foto: TT

När tidningen pratade med Olle Jönsson med anledning av att Lasse Stefanz firade 50-årsjubileum tidigare i år berättade han att i begynnelsen var det Elvis och Sven-Ingvars som gällde för honom.

Nu sörjer han en bortgången hjälte.

Annons

– Sven-Erik Magnusson är en av anledningarna till att jag är där jag är. Säg inte nej, säg kanske, är den första låt jag sjöng, 1967, och han har funnits där som en hjälte i alla år. Jag kan fortfarande lyssna på inspelningar som Önskebrunnen, Säg inte nej och alla de där. Det är fantastiska låtar, säger han.

Förrförra året fick Olle Jönsson också äran att dela scen med Sven-Erik Magnusson – en upplevelse han beskrivit som en mäktig känsla. Han kände dock inte honom personligen.

– Jag har träffat honom ett par gånger och snackat och sådär. Nu känns det tomt. Det är för många hjältar som lämnar oss, det börjar glesna i ledet, säger Olle Jönsson.

Vad har Sven-Erik Magnusson betytt för svenskt musikliv?

– Han har hela tiden funnits där. Han gav sig på Fröding, på rock’n’roll och slog över så många genrer och har hela tiden varit aktuell. Ung som gammal, alla kan nån Sven-Ingvarslåt. Det blir tomt utan honom, säger Olle Jönsson.

Hur hedrar du hans minne just i dag?

– För ett par år sedan spelade Sven-Ingvars in albumet Livet är nu och på det finns en väldigt fin låt som heter Så många mil, så många år, som Dan Hylander skrev åt dem. Den kommer jag att lyssna på, säger Olle Jönsson.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons