IFK Kristianstad tog sig upp i ledningen

Sport • Publicerad 22 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var inte mycket som talade för en Hammarbyseger i Kristianstad.

Gårdagens match var Stockholmslaget 15:e match i rad utan seger i Arenan.

Hammarby var väl egentligen bara med under de inledande sju minuterna av matchen och ledde till och med 2-1 alldeles i början.

Sedan ryckte hemmalaget från 4–3 till 10–4 på tio minuter och hade avgjort densamma efter dubbla mål av Tim Sörensen, Mario Lipovic och Stig Tore Moen Nielsen.

IFK spädde sedan ytterligare på ledningen till 17–8 i paus.

Under den andra halvleken fortsatte hemmalaget att ösa på fram till en solklar seger.

Det enda riktigt roliga för de 4 472 var då Jerry Tollbring vid ställningen 25-15 lyckades förpassa bollen i eget mål då han norpade bollen vid ett hemjobb.

IFK leder nu serien med en poäng före Lugi.

Något som kan vara omvänt på fredag då de bägge lagen möts i en ren seriefinal i Lund.