Annons

MP-toppar får nytt förtroende

skåne Regionrådet Anders Åkesson, MP, har nominerats till ytterligare en period som ledamot i partistyrelsen.
Publicerad 23 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
RegionrŒd. Anders kesson(mp)
RegionrŒd. Anders kesson(mp)

Det föreslog valberedningen på torsdagen. Kongressen tar det avgörande beslutet den 26-28 maj i Linköping.

Rasmus Lind från Malmö, som också ingår i partistyrelsen, föreslås också få nytt förtroende av valberedningen i partistyrelsen. Han är i dag partiets skattepolitiska talesperson.

Annons

Partistyrelsen består av 17 ledamöter, som även omfattar språkrören. Den nya styrelsen väljs fram till och med 2019.

‑ Vi gröna behövs mer än någonsin. Isarna smälter och allt för många sinnen präglas av byggandet av fiktiva som riktiga murar. Jag är så glad över att vara del av valberedningens förslag till Miljöpartiets partistyrelse och fortsätta synliggöra alla gröna framsteg som görs i kommuner och landsting. 2018 måste arbetet fortsätta med att samla partiet, då vi vet att vi behövs mer än tidigare, säger Anders Åkesson.

Anders Åkesson meddelade i somras att han avslutar sitt uppdrag som regionråd när den här mandatperioden är slut nästa år.

‑ Regeln i Miljöpartiet är att man bara får sitta tre valperioder och jag faller för det strecket nu. Jag fortsätter att engagera mig i grön politik.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons