Annons

Ungdomar gripna efter lång biljakt

Publicerad 24 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Bilen stals i Götene i Västra Götaland vid sju-tiden på torsdagskvällen. Vi halv tvåtiden på natten mot fredagen siktas den av polisen som försöker stoppa fordonet.

– Då försökte de köra på poliserna och avvek sedan från platsen, säger Fredrik Bratt, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Annons

Det blev inledningen på en biljakt - eller efterföljande som den juridiska termen heter - som varade i en timma och gick igenom såväl Småland som Skåne.

– Vi fick stopp på dem i Emmaljunga där det blev en mindre sammanstötning med en radiobil, säger Fredrik Bratt.

I bilen fanns två unga män. Bilföraren var en 17-årig pojke enligt folkbokföringen hemmahörande i Jönköping och vid hans sida satt en 22-åring från Hörby, båda kända sedan tidigare av polisen.

De båda misstänks nu för bilstöld och föraren misstänks dessutom för olovlig körning, vårdslöshet i trafik, att inte ha stannat på polismans tecken, drograttfylla och ringa narkotikabrott, eget bruk. De båda är i förvar på polisstationen i Kristianstad.

Biljakten gick stundtals i hög fart.

– Efterföljanden styrs härifrån ledningscentralen och är det så att det uppstår fara för allmänheten så avbryter vi. Men den här gången har det skett vid en bra tid när det är väldigt lite trafik ute.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons