Annons

Landslagstränare på gång till Vinslöv

Sport Vinslövs HK har ett sensationellt namn på gång som ersättare till tränaren Peter ”Cassa” Jönsson. Ulf Schefvert, som bland annat tränat det svenska damhandbollslandslaget, är aktuell för klubben.
Sport • Publicerad 25 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ulf Schefvert bor numera i Immeln där hans fru driver ett bed & breakfast. Han har under den här säsongen varit tränare i HIF Karlskrona. En tjänst han fick lämna för en månad sedan för att i stället bli sportchef i samma klubb.

Då Ulf med största sannolikhet lämnar Karlskrona har Vinslöv lämnat in en förfrågan om han är intresserad att bli tränare i klubben.

Annons

– Det stämmer, säger Ulf Schefvert som även har en del andra alternativ.

– Jag har ett par månader kvar i Karlskrona och ska sitta ner i prata med dem.

Även damelitlaget Kristianstads HK har visat intresse.

– Jag kommer att bestämma mig inom de närmaste dagarna, säger Schevert och tillägger.

– Vinslöv är nära och bra för mig. Känner till klubben och har varit där och sett en del matcher.

59-årige Ulf Schefvert har varit elittränare i 33 år. Han förde Drott till SM-guld och semifinal i Europacupen i slutet av 1980-talet och början av -90-talet. Det blev även ett SM-guld som spelare i Halmstadslaget.

Schefvert har varit tränare i både den danska och tyska ligan. Under 00-talet var han framgångsrik förbundskapten för både de grekiska herrarna och de svenska damerna. Dessförinnan ledde han de danska herrarna under fyra år på 1990-talet. De senaste fyra åren har han tränat HIF Karlskrona.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons