Annons

Skoglund hjälte då Vinslöv knep kvalplatsen

Sport Efter otrolig dramatik så knep Vinslövs HK en av kvalplatserna till allsvenskan.
Sport • Publicerad 25 mars 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Björn Skoglund svarade för många viktiga och matchavgörande räddningar då Vinslöv besegrade H 65 och blev klar för allsvenskt kval. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Björn Skoglund svarade för många viktiga och matchavgörande räddningar då Vinslöv besegrade H 65 och blev klar för allsvenskt kval. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Efter otrolig dramatik så knep Vinslövs HK en av kvalplatserna till allsvenskan. Målvakten Björn Skoglund var den stora hjälten då VHK inför nya rekordpubliken 650 personer i Furutorpshallen besegrade H 65 med 30–29. Då Warta och IF Kristianstad förlorade sina matcher gick Vinslöv från fjärde plats upp till andra i den södra ettans sluttabell.

– Extra skönt då vi förra säsongen åkte ur allsvenskan med små marginaler. Denna gången hade vi med dem, säger Björn Skoglund som gjorde ett 20-tal räddningar.

Annons

– Kunde väl tagit fler skott men räddningarna jag gjorde kom i rätt lägen.

Vinslöv fick en bra start på matchen och ledde med 9–5 efter en kvarts spel. Sedan tappade hemmalaget det fina spelet och gästerna från Höör kunde vända och gå till halvtidsledning med 13–12.

Mål av Elias Holmström och Robin Håkansson gav hemmaledning med 14–13 i början av den andra halvleken. VHK ledde sedan med några fram till slutet då H 65 på nytt gick ifatt. Med en minut kvar kunde Viktor Rundqvist göra 30–29 till Vinslöv. H 65 hade bollen under slutminuten men till hemmapubliken glädje sköt Adam Sandgren utanför på matchens sista skott.

– Helt fantastiskt, det här slår allt jag tidigare varit med om inom handbollen, säger segerskytten Rundqvist.

– Viljan slår klass. Hade någon sagt till mig för en månad sedan att vi skulle ta en kvalplats hade jag inte trott dem, säger Vinslövstränare Peter ”Cassa” Jönsson.

– Jättenöjd med killarnas insats och att vi kunde gå till kval.

Kvalspelet inleds redan till helgen. Då blir det en Stockholmsresa för Vinslöv som då kommer att möta HK Silwing Troja som blev trea i den norra ettan. Returen i Vinslöv spelas på annandag påsk.

I den andra kvalmatchen möts Kungälv och Mantorp. De lag som går vidare för sedan tampas med lag 11 och 12 i allsvenskan om en plats i landets näst högsta serie.

Jan Rydén

LÄS MER OM MATCHEN PÅ MÅNDAGENS SPORTSIDOR I PAPPERSTIDNINGEN.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons