Annons

SVT:s svar till Ulf Erlandsson

Debatt Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Skåne och Helsingborg ger svar på tal.
Debatt • Publicerad 26 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett av SVT:s viktigaste uppdrag är att granska makten. Vi på SVT Nyheter Skåne har i vår granskning av det avgående kommunalrådet Ulf Erlandsson (SD) visat på en helhetsbild av Hässleholms näst högste politikers affärer inom och utanför politiken. Och som alltid har vi gjort en noggrann faktakontroll före publicering.

Annons

Vår rapportering har varit saklig och objektiv och Erlandsson har fått möjlighet att kommentera allt. Helst hade vi velat träffa honom och göra en intervju, något som nästan aldrig brukar vara ett problem med folkvalda. Men han har avböjt och bara svarat via mejl och vi har publicerat hans svar. Tyvärr har han inte svarat på alla frågor. Det är såklart ett demokratiskt problem när kommunala makthavare inte är tillgängliga.

Erlandsson säger att vi utmålat hans industrifastighet i Hästveda som rena miljöfaran, men vi har bara berättat om de faktiska förhållandena att det inte finns nån överhängande risk med tungmetallerna på området men att miljöchefen i Hässleholm är kritiskt till att det ligger stora högar med sand och tungmetaller där och att kommunen kommer att kräva att Erlandsson tar hand om det.

Erlandsson påstår att vi vinklat en nyhet som om att han ägde ett åkeri vid konkurs. Det är inte sant. Vi berättade att han sålde det innan konkursen.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons