Annons

Tornerefelt in – Ericsson ut i Tyringe

Sport Han var sist in i Tyringetruppen förra säsongen – men nu blir han först nästa säsong.
Sport • Publicerad 27 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Han var sist in i Tyringetruppen förra säsongen – men nu blir han först nästa säsong.

På söndagen skrev målvakten Oliver Tornerefelt, 18, kontrakt med division ett-laget.

Annons

– Kunde jag väl knappast tro i november förra året att jag skulle ha ett division ett-kontrakt i mars, säger Tornerefelt som skickades in som en ”nödlösning” när William King försvann och Charlie Fredriksson samtidigt skadades mitt i vårserien.

Tornerefelt gjorde succé och därför låg det nära till hands att Tyringe ville ha honom kvar.

– Även om Osby också var intresserade av mig så vill jag förstås spela så högt upp i divisionerna som möjligt och då blev det Tyringe.

Nu blir han nye sportchefens Mathias Sjöbergs första påskrift.

– Känns bra att börja med honom och sedan får vi se om det blir Charlie Fredriksson som blir hans målvaktspartner eller någon annan, säger Mathias Sjöberg.

Samtidigt står det klart att Tyringe tappar en av sina bästa backarn från den gångna säsongen, när 18-årige Simon Ericsson lämnar laget.

– För en månad sedan hörde Malmö Redhawks av sig och ville att jag skulle visa upp mig för deras J20-lag och sedan har jag varit där och provtränat några gånger, säger Ericsson som debuterade i Tyringes A-lag redan som 15-åring.

– Nu har jag erbjudits ett kontrakt med klubbens J20 och det är en chans jag vill ta även om jag trivts jättebra i Tyringe och med killarna i laget.

Därmed blir det flyttlass för Ericsson till Malmö medan Mathias Sjöberg får ett tufft jobb att ersätta Ericsson som gjort 71 matcher i ettan för Tyringe och då noterats för två mål och sex assists.

Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons