Annons

Vill skänka gym till kommunen

HÄSTVEDA Hästvedas intresseförening vill bygga ett utegym vid Lillasjön och skänka det till kommunen – men har hamnat i ett moment 22.
Hässleholm • Publicerad 28 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ingen vill nämligen ta ansvar för driften.

Fritidsförvaltningen har sagt sig vara positiv till förslaget om driften läggs på tekniska förvaltningen – men nu bollar tekniska nämnden tillbaka frågan till fritidsförvaltningen, med motiveringen att denna typ av fritidsverksamhet ligger inom deras ansvarsområde. Fritidsförvaltningen ansvarar dessutom för drift och skötsel av motionsslingan, där utegymmet är tänkt att byggas, menar tekniska nämnden.

Annons

I intresseföreningen är Alf Månsson frustrerad.

– Jag tycker att det är bedrövligt att de inte kan reda ut det här, säger han.

Nu har han vänt sig till kommunalråden med en vädjan om hjälp.

– Någon måste sätta ner foten.

Planen är att med hjälp av Leaderpengar och ideella krafter bygga ett utegym vid motionsslingan runt Lillasjön.

Detta vill föreningen sedan skänka till kommunen, för att den ska ta hand om skötseln. Det blir med andra ord ett upplägg liknande multihallen i Tyringe.

– Vi vet att det finns en efterfrågan och utegym förekommer redan på flera andra ställen, säger Alf Månsson, som hoppas att gymmet ska vara på plats i höst.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons