Annons

Kläder söker nya ägare för att värna om miljön

HÄSSLEHOLM Arrangeras på 120 ställen i Sverige
Hässleholm • Publicerad 29 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Eva Frid och Ann Fröderberg gör i ordning bland kläderna inför lördagens klädbytardag som de arrangerar i Skräddarehuset i Hembygdsparken och samtidigt har kaféet mittemot öppet.
Foto: Robert Rolf
Eva Frid och Ann Fröderberg gör i ordning bland kläderna inför lördagens klädbytardag som de arrangerar i Skräddarehuset i Hembygdsparken och samtidigt har kaféet mittemot öppet. Foto: Robert Rolf

Tidigare har biblioteket var med på Naturskyddsförenings nationella klädbytardag, men när de beslutade sig för att hoppa av bestämde sig Eva Frid och Ann Frödeberg för att hoppa på och ha det i Skräddarehuset i Hembygdsparken.

– Vi har ju redan en bokbytarhylla så då passade det med klädbytardag också, säger Eva Frid.

Annons

Fast den riktiga och viktigaste anledningen är att de värnar miljön.

– Man kan spara många ton kemikalier på att byta kläder istället för att köpa nytt, och sen gör Naturskyddsförening ett viktigt jobb, säger Eva Frid.

I Hässleholm får de som vill komma och lämna in max fem plagg och sedan får de om de vill ta fem andra plagg med sig hem. In lämningen av plaggen görs mellan klockan 9 och 11, medan klädbytet sker mellan klockan 13 och 15.

– Vi har till och med ett provrum här, säger Eva Frid och tillägger att det som blir över skänks till någon secon hand-affär.

Även i Vinslöv och Perstorp kommer det att arrangeras klädbytardag på lördag.

I Vinslöv är det Ett Vinslöv för alla som arrangerar, och de håller till i Hedbergshuset mellan klockan 13.30 och 17. Ansvarig i Perstorp är Márika Bernadt, och där sker klädbytet på biblioteket mellan klockan 9 och 13.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons