Annons

Lönsboda sköt hem sex guld

Sport • Publicerad 29 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Lönsbodas pistolskyttar vid svenska ungdomsmästerskapet och svenska cupens final i Töreboda.
Lönsbodas pistolskyttar vid svenska ungdomsmästerskapet och svenska cupens final i Töreboda.

Som vanligt gick det en busslast unga pistolskyttar från Lönsboda till skyttecentret i de norra delarna av Västergötland.

– Totalt var vi 17 personer. Förutom tävlandet så är det en mycket bra grej rent socialt. Det är väldigt trevlig gemenskap med de andra skyttarna. Har skyttarna varit här en gång vill de tillbaka, säger Olofsson.

Annons

Svenska Ungdomsmästerskapet inledde tävlandet.

Här blev det fyra guld för Lönsbodas luftpistolskyttar. Viggo Berntsson vann Lp 15 på 538 p, Isac Ahlqvist i Lp 17 P på 556 p och Oscar Nilsson i Lp 25 P på 574 p. Isac och Oscar vann även lagtävlingen i 25 P med 1130 p. Det blev även ett lagsilver för Viggo och Wiktor Cererqvist i 15 P.

– Trots att vi fick flytta upp Isac Ahlqvist i 25-årslaget blev det vinst ändå, säger Kurt Olofsson.

Lönsboda hade flest deltagare i Lp 15 för pojkar. Förutom seger för Viggo Berntsson kom Wiktor Cederqvist fyra, Alexander Olsson elva, Rasmus Linderoth tolva, Hugo Cazborn 14:e samt Ludvig Lindholm 16:e. i Lp 15 för flickor blev det en 18:e plats för Saga Jönsson.

Viola Berntsson var Lönsbodas enda skytt i de yngsta klasserna. Hon blev elva i LP 11.

Har ni fått slut på unga skyttar?

– Det blev ett litet hack ifjol då alla de sittande skyttarna flyttade upp i stående. Det kom tyvärr inga nya men efter en drive vi gjorde vid juletid har det börjat fyllas på även bland de yngre, säger Olofsson.

Han fick också se framgångar för sin klubb vid Svenska Undomscupens final som avslutade tävlingarna i Töreboda. Här blev det nya segrar för Isac Ahlqvist och Oscar Nilsson. Isac vann Lp 17 P på 556 p medan Oscar sköt 575 p i Lp 25 P. Viggo Berntsson följde upp segern dagen innan med en andraplats i LP 15 P. Här var Wiktor Cederqvist sexa, Alexander Olsson åtta, Rasmus Linderoth 17:e, Ludvig Lindholm 19:e och Hugo Cazborn 21:a.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons