Annons

Mer pengar till föreningarna

HÄSSLEHOLM Föreningar med stor ungdomsverksamhet får ett välkommet tillskott i kassan. Fritidsnämnden har nämligen beslutat att höja verksamhetsbidraget hela 17 procent.
Hässleholm • Publicerad 29 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan för två år sedan var frågan uppe på tapeten i fritidsnämnden men då fanns det inte pengar till att höja verksamhetsbidraget, men nu är läget annorlunda. En enig fritidsnämnd klubbade igenom beslutet om att höja bidraget med 17 procent, eller från 6,80 kronor till åtta kronor per deltagartillfälle.

– Äntligen kan vi genomföra detta, och det ligger helt i linje med vår vision att satsa på ungdomsverksamheten, säger Arne Persson (C) som sitter med i fritidsnämnden.

Annons

Beslutet innebär att föreningarna kommer att få det höjda bidraget för den verksamhet de hade under 2016 och som ska betalas ut nu i vår. Enligt fritidskontorets beräkningar var det sammanlagt drygt 290 000 deltagartillfällen under 2016, vilket gör att utbetalningarna ökar med cirka 350 000 kronor.

– Allt ryms inom vår budget. Och det här är viktiga pengar för föreningarna, det vet vi, säger fritidschefen Stefan Larsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons