Annons

Motion föll efter SD-avhopp

Hässleholm Sverigedemokraterna Åsa Erlandsson, Håkan Spångberg och Jennie Strömberg lämnade 2015 in en motion med förslaget att kommunens omsorgsförvaltning ska kräva utdrag ur belastningsregistret innan anställning inom vård- och omsorgssektorn sker.
Hässleholm • Publicerad 29 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Sverigedemokraterna Åsa Erlandsson, Håkan Spångberg och Jennie Strömberg lämnade 2015 in en motion med förslaget att kommunens omsorgsförvaltning ska kräva utdrag ur belastningsregistret innan anställning inom vård- och omsorgssektorn sker.

Omsorgsnämnden lämnade svar i november 2015 med innebörden att man ville vänta på den pågående statliga utredningen om belastningsregisterutdrag. Därför var kommunstyrelsens förslag att fullmäktige skulle bordlägga ärendet.

Under måndagens fullmäktigemöte yrkade allianspartierna samt SD och FV bifall till SD-motionen. Votering begärdes av det andra blocket, och eftersom fyra av Sverigedemokraternas stolar stod tomma vann kommunstyrelsens förslag att bordlägga ärendet i väntan på den statliga utredningen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons