Annons

Kriminalreporter som drivs av viljan att veta mera

Personligt Hennes bekanta ansikte har funnits med i Norra Skåne i många år. Journalisten Maja Ögren Andersson har ett innerligt engagemang och en ambitiös nyfikenhet som kommer saknas bland medarbetarna på redaktionen. Tidningen har fått prata med Maja om hennes journalistiska resa.
Personligt • Publicerad 1 april 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag knackade på och frågade om de hade något jobb åt mig. Jag berättade att jag älskar att skriva, berättar hon. De hade inget jobb, men jag var villig att jobba gratis, för att få en inblick i tidningsbranschen.

Annons

På Norra Skåne har Maja jobbat i något så när 23 år. Men nu slutar hon.

Mycket i tidningsbranschen har förändrats sedan den där dagen då Maja knackade på dörren till Smålands Folkblad.

Annons

Vad har varit det svåraste i ditt arbete?

Kan det inte vara jobbigt ibland att sitta med under en rättegång?

–Som journalist sitter jag skyddad bakom blocket. Jag har aldrig mått dåligt av att vara med på rättegångar, utan jag har kunna se det som ett jobb. Utan att för den delen mista engagemanget.

Annons

-Sen finns det fler rättegångar som satt sina spår. Nyligen skrev jag om ett par som kört hem från en fest och krockade med en förare som var drogpåverkad. Paret hade klarat sig ganska bra, men det är själva ögonblicket, att livet kan ändras på en sekund, som påverkade mig. Hur lätt det händer en olycka. Hur enkelt livet kan förändras.

Det har blivit ett otaligt antal möten med många olika människor under åren som journalist.

bild 1/3
Maja fick både blommor och blad på sin avtackningsdag.  Foto: Kristina Höjendal
Maja Ögren Andersson, stjärnreporter på Norra Skåne, går i pension. Foto: Kristina Höjendal
Maja har bevakat och skrivit om många rättegångar under sin yrkeskarriär. Hon har också bland annat skrivit om den yrkeskriminella Gubbligan som förr härjade i trakterna.  Foto: Kristina Höjendal
Maja fick både blommor och blad på sin avtackningsdag.  Foto: Kristina Höjendal
Maja Ögren Andersson, stjärnreporter på Norra Skåne, går i pension. Foto: Kristina Höjendal
Bella Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons