Annons

Industrihistoria digitaliseras i app

Osby • Publicerad 2 april 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
David Szemenkar har utvecklat en för den som besöker området runt Gylsboda.
David Szemenkar har utvecklat en för den som besöker området runt Gylsboda.

Att orientera sig i området och hitta skyltar är inte alltid så enkelt. Dessutom finns det så mycket mer att berätta än det som länsstyrelsens skyltar innehåller.

Annons

David Szemenkar går just nu på yrkeshögskolan i Malmö, där han lär sig apputveckling på mobila plattformar. Han har i samband med detta även startat ett företag, Appkompaniet.

– Jag tror att en app kan skapa förhöjd attraktionskraft kring en intressant bygd med en intressant historia som tål att berättas, säger han.

– Jag hoppas att viljan och lusten att åka dit ökar om man får ta del av fler berättelser och anekdoter från stenbrytningstiden.

Appen är tänkt som en tillfällig och väldigt nischad produkt på mobilen. Man ska kunna ladda ner den för det specifika besöket och sedan kunna ta bort den igen, om man inte tror sig använda den i närtid igen.

Annons

Andreas Örwall Lovén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons