Annons

Pappersbruket har fått ny ägare

ÖSTANÅ Kommunen säljer anläggningen för 3,65 miljoner.
Östra Göinge • Publicerad 12 april 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Pappersbruket i Östanå. ARKIVBILD
Pappersbruket i Östanå. ARKIVBILD

Sibbhultsverken Fastigheter köper hela fastigheten och Andreas Nilsson berättar att planen är att använda den som i huvudsak hotell- och konferensanläggning, det vill säga samma bransch som tidigare.

Letar ni efter en entreprenör som ska driva verksamheten?

Annons

– Vi leker med tanken att driva det själva med eget folk. Vi vill utveckla det ytterligare och sätta vår egen prägel på det. Det finns en enorm potential i en sådan fastighet och den vill vi ta tillvara på, säger Andreas Nilsson.

– Sen vill vi gärna göra det i samarbete med lokala aktörer och experter.

Sibbhultsverken Fastigheter köper Pappersbruket för 3,65 miljoner kronor, samma summa som kommunen betalade för fastigheten.

– Jag är mycket glad över att vi får en stabil lokal ägare som vill utveckla hotell- och konferensverksamheten i kommunen, menar kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Det är ett år sedan Pappersbruket stängde, sedan de dåvarande ägarna begärt sitt bolag i konkurs. Under en period efter att anläggningen slagit igen spekulerades det en hel del om vad som skulle hända med den anrika byggnaden. Bland annat ryktades det en del om att den skulle bli flyktingboende.

I juni i fjol köpte dock kommunen Pappersbruket och då sa Patric Åberg:

– Sedan anläggningen kom ut till försäljning har kommunen aktivt jobbat med att försöka hitta en långsiktig lösning för Pappersbruket och dess fortsatta framtid inom besöksnäringen. Vi vill att det ska vara en hotell- och konferensanläggning även i framtiden och därför är det nu så att Östra Göinge kommun förvärvar detta tillfälligt.

Åberg sa till Norra Skåne i slutet av februari att planen hela tiden varit att hitta en ny ägare – och nu har alltså kommunen sålt Pappersbruket.

Överlåtelsedatum är den 2 juli och fram till dess hyr Sibbhultsverken Fastigheter anläggningen av Östra Göinge kommun.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons