Smokie har under alla år varit mycket populära i Sverige. Foo: Pressbild
Amanda Johansson, Magnus Johansson, Göte Johansson och Thomas Deutgen ser fram emot oktober då det blir stor show i Lönsboda. Foto: Helén Fingalsson

Smokie kommer till Granada till hösten

Lönsboda Lägg ihop musik, dans och 70-tal. Vad blir resultatet. Smokie förstås.
Den 7 oktober kommer de till Sverige och till Lönsboda.

Göte Johansson på Granada i Lönsboda är exalterad och verkar redan nu ha ena benet framme i höstmånaden oktober. Det är då 70-talsbandet Smokie intar Göinge.
Men 70-tal och 70-tal. Bandet drar fortfarande publik och älskas av nostalgiker världen över. Och de kör sina gamla hits, precis som publiken vill.

Living next door to Alice som släpptes 1976 lär knappast ha undgått ens yngre musikälskare.
Det är dansbandsexperten Thomas Deutgen som sett till att Smokie kommer till Sverige och Lönsboda. I går var han på besök hos familjen Johansson på Granada och samtliga var eniga om att Smokie och Granada är en utmärkt kombination.
– Det här är en jättefin och välskött park, berömmer Thomas Deutgen och berättar även om ett gott samarbete.
Göte Johansson var inte sen att hålla med och berättade att det får plats 1 450 personer i lokalen.
Det är även tänkt att en del gäster ska kunna passa på att äta i samband med showen.
– Men annars är det tänkt att man ska kunna digga med en öl i handen, förklarar Thomas Deutgen som är programledare för bland annat P4 dans. Han har även varit juryordförande i SVT:s Dansbandskampen.
Smokie har under alla år varit populära i Sverige.
– Och de stämmer väl in i folkparkstraditionen, konstaterar Thomas Deutgen.
Nuförtiden spelar Smokie i stort sett bara för en sittande publik. De har turnerat i många år och har sålt inte mindre än 30 miljoner skivor.
Redan i dag kan man köpa biljetter till höstens show. Både Ica, Coop och Frendo i Lönsboda säljer biljetter liksom bokhandeln i Osby samt Nordtic.se.
Göte Johansson berättar att man kommer att få bygga ut scenen en meter för att gruppen ska få plats. Men det lär inte vara några bekymmer.

Det brukar alltid vara intressant vilken rider kända artister har. En rider är en lista med önskemål som artister skickar till arrangören och som innehåller information om hur saker och ting ska vara i och runt logen.
– Smokies rider innehåller en flaska whisky, några starköl, ingefära, några handdukar och en spegel, berättar Thomas Deutgen och ler stort.

En alldeles lagom stor lista tycker han.
Redan i fjol tog Thomas Deutgen hit Smokie till Sverige och det var då Malung och Pite havsbad som fick besök. Den här gången blir det Borås förutom showen i Lönsboda.
Hela familjen Johansson som är engagerade i Granada och Thomas Deutgen är övertygade om att Smokie kommet att göra succé. Det kommer att bli en riktig nostalgitripp.

Dagens fråga

Har du fastat någon gång?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×