Annons

Skyller på passiv rökning

Osby En 22-årig man hemmahörande i Osby har vid Växjö tingsrätt dömts till dagsböter för rattfylleri samt ringa narkotikabrott.
Osby • Publicerad 13 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

En 22-årig man hemmahörande i Osby har vid Växjö tingsrätt dömts till dagsböter för rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Det var i slutet av december som mannen kom körande på Norra Esplanaden i Älmhult. Där stoppades han av polisen och det visade sig att han hade spår av cannabis i blodet.

Annons

22-åringen nekade dock till att han hade använt narkotika och hävdade att utslaget berodde på passiv rökning. Han uppgav att han under flera timmar vistats i en enrummare tillsammans med flera personer som rökt cannabis.

Han påstod att han blev förvånad över resultatet och att han inte provat narkotika på flera år.

Enligt studier kan det vara möjligt att få i sig så kallad THC som finns i cannabis genom passiv rökning. Mängden i 22-åringens blod var dock så hög att tingsrätten ansåg att detta inte varit möjligt.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons