Annons

”Moraliskt en jättebra match”

Sport • Publicerad 18 april 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Rita Chikwelu kommer att bli mycket viktig för KDFF:s offensiv i år. Här i en luftduell med Lisa Klinga. Foto: Jörgen Johansson
Rita Chikwelu kommer att bli mycket viktig för KDFF:s offensiv i år. Här i en luftduell med Lisa Klinga. Foto: Jörgen Johansson

Linda Sällström satte färg på påskens premiärderby med ett tidigt mål.

Det blev starten på en kanonad mot Shannon Lynn. KDFF-nyförvärvet Rita Chikwelu anförde attackerna och visade att hon kommer att bli oerhört viktig för sitt lag.

Annons

8 Amanda Edgren prickar insidan av stolpen och bollen dansar på mållinjen.

8 Rita Chikwelu nickar strax utanför.

8 Chikwelu får på ett rykande skott som Shannon Lynn avvärjer till hörna.

8 Hanna Sandström skjuter från nära håll och tvingar Lynn till en fotparad.

I första halvlek hade KDFF rullat sig igenom Vittsjö men i andra stängde Sandra Adolfsson, Johanna Andersson och Ngozi Okobi på det centrala mittfältet effektivt ytorna, vilket ledde till mer långbollande från KDFF som fortsatt var i dirigentrollen.

De bollar som kom igenom hade Vittsjöförsvaret med nestorn Ifeoma Dieke i spetsen lättare att försvara sig emot.

Men visst hettade det till framför Lynn. I slutminuterna hade Rita Chikwelu två kanonchanser men båda gångerna var Shannon Lynn med på noterna.

Thomas Mårtensson andades ut efter 93 intensiva minuter.

– Moraliskt en jättebra genomförd match! Taktiskt en hyggligt bra genomförd och överlag ett väldigt starkt sammanhållet lag. Roligt att få en sån start, vi har inte haft det på länge med mål efter ett par minuter. I andra har vi hyfsat bra koll på läget trots att det ryker några förbi mållinjen. En gedigen insats, säger en lättad och glad Vittsjötränare.

Kollegan i KDFF, Elisabet Gunnarsdottir, var av förklarliga skäl ganska tom i blicken efter 0–1-smällen.

Annons

– Det är ju en rejäl kämpainsats av Vittsjö. Jag tycker att vi har fullständigt övertag i 90 minuter plus. Vi hade lika gärna kunnat vinna matchen med fem mål som att förlora med 0–1. Det enda som saknas i dag är att sätta bollen. Vi får fem riktigt, riktigt vassa lägen. Jag kommer faktiskt inte ihåg att vi skapat så många lägen i en damallsvensk match, det var i alla fall längesen.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra men gör ett rejält misstag när vi släpper in målet. Vi ska inte reagera på det viset i det läget där vi försöker vinna duellen istället för att springa med henne. Vi vet ju hur farlig Linda Sällström är när hon kommer i ett sånt läge och det gör hon riktigt bra, fortsätter KDFF-tränaren.

KDFF fick två mål bortdömda på grund av offside.

– Jag är ytterst tveksam till det andra. Samtidigt tror jag inte att jag hade varit nöjd med en pinne heller.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons