Lena Wallentheim. Arkivbild

Wallentheim oroas av skolan

Hässleholm Norra Skåne avslöjade på onsdagen att barn- och utbildningsnämnd går mot ett underskott på 46,4 miljoner oroar Lena Wallentheim.
Inte minst turerna kring ifrågasatte ordförande Richard Bernsheim (M).

– Det är mycket oroande att kommunens största förvaltning med en budget på 1,2 miljarder kronor står utan politisk styrning, samtidigt om förvaltningen står inför en tuff situation med ett stort budgetunderskott.
Efter att Joachim Fors (S) lämnade ordförandeskapet tillträdde Mikael Koenen (L). Han avgick dock snabbt i samband med att han lämnade sina politkska uppdrag. Nu är Richard Bernsheim (M) ordförande, men är starkt ifrågasatt eftersom han har skulder och betalningsanmärkningar. Senaste beskedet från M är att han sitter kvar till ett annat beslut fattas.
– Vi vet inte om Bernsheim ska vara kvar. Och vad har han för förtroende, i nämnden och bland förvaltningens 2 000 anställa, frågar sig Lena Wallentheim.

Dagens fråga

Är du allergisk mot pollen?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×