Annons

S-kritik mot kristen förskola i Hanaskog

HANASKOG ”Vi ska inte ha religiösa friskolor”
Östra Göinge • Publicerad 20 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I ett avslagsyrkande från Socialdemokraterna menar partiets representanter att kommunen inte bör bevilja förskolan i anslutning till Kviinge församlingshem i Hanaskog.

Kommunen bygger redan en förskola i Hanaskog.

Annons

Den kommunala förskolan, en så kallad miljöförskola, kommer omfatta 1 390 kvadratmeter och rymma sex avdelningar med kapacitet för omkring 120 barn. Den beräknas stå klar i slutet av året.

– Eftersom kommunen själv bygger i Hanaskog blir det onödig konkurrens, säger Anders Bengtsson.

Han vänder sig också mot att det öppnas friskolor med religiösa förtecken.

– Socialdemokraternas partikongress har sagt att vi inte ska ha religiösa friskolor, vårt yrkande är i linje med det. Det behövs inga religiösa skolor och det finns ingen anledning att ge kommunalt bidrag till verksamheten, säger Bengtsson.

Är det enbart religiösa friskolor du vänder dig emot eller är du kategoriskt emot friskolor i kommunen?

– Personligen tycker jag inte att de ska behövas. Partikongressen vill inte se vinster i välfärden. Det finns ett vinstincitament även inom friskolor, också i det här fallet, och det vänder vi oss emot.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons