Annons

Vilks träkonstverk Nimis polisanmäls

Skåne Konstnären Lars Vilks enorma träkonstverk på Kullaberg anmäls nu av länsstyrelsen i Skåne. Enligt myndigheten saknar Vilks tillstånd att bygga.
Publicerad 20 april 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

I november utbröt en brand i den omfattande träskapelsen, som är ett populärt resmål för många. Sedan dess har Vilks arbetat med att återställa konstverket, men stöter nu på patrull.

– Detta är en illegal skapelse och man har ingen dispens för det som pågår, säger länsstyrelsens miljödirektör Annelie Johansson till Sydsvenskan.

Annons

Det är inte första gången som Vilks hamnar i blåsväder kring bygget. Det står mitt i ett naturreservat och är uppfört utan bygglov.

Konstnären själv menar att han inte har mycket till övers för myndighetens nya anmälan.

– Om man inte får underhålla Nimis så blir det ett säkerhetsproblem. Och den brandskadade delen är inte säker, säger Lars Vilks till Sydsvenskan.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons