Linus Svensson i en vild segerdans med Karim Al-Asi – en dans han gärna dammar av mot Torn. Foto: Arne Forsell/Arkiv

Försvarschefen är på jakt efter trendbrott

Noll gjorda mål och noll poäng – det är IFK Hässleholms facit efter de två inledande omgångarna i division två.
Det tänker IFK Hässleholms försvarschef ändra på.
– Mitt huvudsyfte är att få ihop försvarsspelet. Sedan gör det ju inget om vi får in ett par baljor framåt, säger Linus Svensson.

Precis som ifjol har IFK Hässleholm inlett seriespelet med två förluster. Då kom trendbrottet mot Olympic i tredje omgången.
I morgon ställs IFK mot Torn hemma på Österås.
– Två förluster är aldrig något man drömmer om att börja med men vi tar med oss det positiva från matcherna mot Asarum och Prespa och fokuserar framåt, samtidigt som vi drar lärdom av misstagen, säger Linus Svensson som är sammanhållande länk i IFK:s backlinje.
Det är en hel del nya ansikten i årets lag.
– Det är många nya relationer som ska byggas sinsemellan och sånt tar lite tid. Jag tycker ändå att de nya, som ”Mumman” (Muhamed Resulovic), Egzon (Ademi) och Gustaf (Lindroth) har gjort det bra. Och alla är träningsvilliga och vill utvecklas. Det känns bra.

Lundalaget Torn slutade trea 2016 efter en stark höst och tippas utmana i toppen även i år. En trög start har gett en pinne (0–0 i derbyt mot Lunds BK i förra omgången).
– De är säkert inte heller helt nöjda så det kommer säkert att bli en hungrig match. Torn brukar vara ganska fysiska, förra året spelade de ganska mycket långt och stångades. Det kommer att smälla – men det har jag ingenting emot. Nu är det vår hemmaplan och vi ska vara det spelförande laget.
Efter att ha spelat premiären på konstgräset flyttar IFK in på B-planen.
– På något sätt känns det lite skumt. Jag har ju mormor och morfar som gärna tittar men de tycker att det är jobbigt att stå en hel match. A-planen är ju vår hemmaplan och man har vant sig vid den, nu känns det nästan lite som bortaplan. Man blir lite besviken men samtisigt får vi inte rikta för stort fokus på det när det väl är match. Nu är det B-planen som gäller!

Efter två matcher på konstgräs är det dags för spel på äkta varan.
– Det är i alla fall skönare att glidtackla på riktigt gräs, säger Svensson.
Han vågar inte garantera en trea mot Torn men konstaterar:
– Gör vi en pra prestation så kommer resultatet. Nu har vi förlorat två matcher, vi har analyserat var vi blev straffade och är vi bara lite mer noggranna i de detaljerna så kommer det att gå bra.

Det måste ju faktiskt inte vara en offensiv spelare som spräcker den gulsvarta målnollan…
Linus Svensson kan tänka sig att axla det ansvaret också.
– Vi har ju bytt hörnläggare från Danny (Gunnarsson) till Gustaf (Lindroth) så nu är det i alla fall extremt mycket bättre odds på att jag ska göra mål, skrattar IFK:s försvarsgeneral med en vänskaplig känga till vänsterbacken.

×