Margit Björklunds rädsla för djur har släppt. Den amerikanska miniatyrhästen låter sig villigt klappas om och om igen. Foto: Kristina Höjendal
– Jag har ingenting till dig, bedyrade Inger Sandström men fick strax en äppelklyfta i handen. Foto: Kristina Höjendal
– Djur är helande, menar Ulrika Jönsson som såg till att de boende fick uppleva något annorlunda. Foto: Kristina Höjendal

Nära möten med nyfikna hästar

TYRINGE Många minnen väcktes till liv när Ulrika Jönsson på torsdagen tog med sig hästarna till jobbet på äldreboendet Hemgården.
– Djur är helande, så är det bara, säger hon medan de gamla lutar sig fram för att få klappa den amerikanska miniatyrhästen och shetlandsponnyn hon nyss lastat av.

Idén väcktes när hon pratade med de boende om sina hästar och föreningen hon är aktiv i, Ringsjöortens lantliga ryttarförening i Höör.
– Det var framförallt en man som alltid ville prata om hästar. Då väcktes idén att jag kanske skulle kunna ta med dem hit… säger hon.
Uppståndelsen blir genast stor kring de bägge ponnyerna, som fått sällskap av lilla chihuahuan Löken och femåriga ridskoleflickan Malerina, som glatt visar upp både skritt och trav.
Inger Sandström berättar att hon tycker mycket om hästar.

Hur ser du på att de kommer hit?
– Oh, det är roligt. Det händer ju inte varje dag. Men man skulle haft en morot eller något att ge dem…
Bella Svensson tar henne på orden och återkommer snart med en påse äppel-klyftor. Det dröjer inte länge förrän de har gått åt.

Margit Björklund smeker med handen över hästens mjuka bog.
– Min dotter har ridit men själv var jag rädd för djur. Den rädslan har försvunnit nu när jag blivit gammal. Det här var trevligt, ja jätteroligt!
Även ridskolechefen Martina Hurtig är nöjd med hur besöket avlöpt.
– Jag hoppas att jag kan introducera det här i vår kommun. Man ser ju hur glada de boende blir.

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×